anderssjoafallet

Ca 2 km ifrån campingen hittar ni Fjällnäs vattenfall Anderssjöåfallet. Där kan ni sitta intill vattenfallet och grilla. Där hittar ni också vandringsleder som tar er upp på fjället till bland annat Hamra naturreservat. Eller så tar ni en kortare promenad på trapporna längs vattenfallet .

fiske

Här har du ett fantastiskt fiske med äkta fjällfisk.

Alldeles intill campingen har ni sjön Malmagen som är en fiskerik sjö bestående av Röding, Öring och Harr. Har ni otur kan ni också få upp en fin Lake!

Sommartid kan fisket bedrivas från både land och båt. Vintertid är det pimpelfiske som gäller. Harrbeståndet är grovt i sjön så du kan få upp en Harr på upp emot två kg. Flugfiskare kan prova på möjligheten att flugfiska i sjön från både båt eller land. Rödingen och Öringen lurar du helst med fluga, spinnare eller långdrag. Det finns även andra fina fjällsjöar i området med ett rikt bestånd av Öring och Röding. De övriga fjällsjöarna når man via en vacker vandring på sommaren. På vintern når man dem antingen via skoter eller via skidor. Fiskekort och båtuthyrning har vi här på campingen.

skidor

Längd och turåkningen kan påbörjas direkt på campingen. I området finns det 450 km märkta fjälleder samt 300 km preparerade skidspår.

3 Km ifrån campingen hittar ni Tänndalens alpina skidområde med 18 liftar och 55 nedfarter.

skoter2

Du kan starta din skotertur direkt ifrån campingen och komma ut på 450 km preparerade betalleder som bland annat kan ta dig till mysiga våffelstugor på fjället eller till fina fiskevatten.

Här kan du se mer info om skoteråkning i Funäsfjällen

vandring

Campingen är belägen på 800 meters höjd strax under trädgränsen. Stora möjligheter till fjällvandring finns alldeles intill knuten.

Vandringsleder hittar ni ca 400 meter från campingen. Lederna kan ta er till exempelvis Bruksvallarna, Tänndalen men också till höjder så som Helagsfjällen och Sylarmassivet!

På Helags finns Sveriges sydligaste glaciär samt den högsta fjälltoppen söder om polcirkeln. Storvigelen är en annan populär fjälltopp som ni når på en dags fjällmarsch. I närheten av Storvigelen hittar ni vår egen fjällstuga kallad Vigelstugan 8 km in i fjället. I fjällstugan finns möjlighet till övernattning eller till ett lämpligt stopp för en fikapaus. Vigelstugan lämpar sig väl för den som vill tillbringa ett par nätter i en spartansk stuga mitt på fjället. I närheten till stugan finner ni fjällsjön Bolagen samt tillhörande tjänar som erbjuder ett fantastiskt fiske både sommar och vintertid. Här hittar ni den absolut bästa öringen ni kan få!

För er som önskar komma upp på fjället snabbt och slippa vandringen genom björkskogen finns alternativet att ta er upp med bil. Ca 2 km från campingen finns en betalväg som leder upp till Svansjökläppen. Där finner ni också sjön Svansjön som är ett annat exempel på fjällsjö med rikt bestånd av Öring och Röding! Vintertid tar ni er upp med skoter eller på skidor.