vandring

Campingen är belägen på 800 meters höjd strax under trädgränsen. Stora möjligheter till fjällvandring finns alldeles intill knuten.

Vandringsleder hittar ni ca 400 meter från campingen. Lederna kan ta er till exempelvis Bruksvallarna, Tänndalen men också till höjder så som Helagsfjällen och Sylarmassivet!

På Helags finns Sveriges sydligaste glaciär samt den högsta fjälltoppen söder om polcirkeln. Storvigelen är en annan populär fjälltopp som ni når på en dags fjällmarsch. I närheten av Storvigelen hittar ni vår egen fjällstuga kallad Vigelstugan 8 km in i fjället. I fjällstugan finns möjlighet till övernattning eller till ett lämpligt stopp för en fikapaus. Vigelstugan lämpar sig väl för den som vill tillbringa ett par nätter i en spartansk stuga mitt på fjället. I närheten till stugan finner ni fjällsjön Bolagen samt tillhörande tjänar som erbjuder ett fantastiskt fiske både sommar och vintertid. Här hittar ni den absolut bästa öringen ni kan få!

För er som önskar komma upp på fjället snabbt och slippa vandringen genom björkskogen finns alternativet att ta er upp med bil. Ca 2 km från campingen finns en betalväg som leder upp till Svansjökläppen. Där finner ni också sjön Svansjön som är ett annat exempel på fjällsjö med rikt bestånd av Öring och Röding! Vintertid tar ni er upp med skoter eller på skidor.